Merhaba Python Quiz oluşturma adlı makalemizde Python dilini kullanarak kendi sorularımızdan oluşanbir quiz uygulaması yapalım
Burada fikir olması açısında temel düzeyde bir uygulama olsun istedim, tasarım ve geliştirmesini size bırakıyorum. Haydi o zaman vakit kaybetmeden yazalım:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 |
print(""" python Quizimize hoşgeldiniz şimdi Python ile alakalı sorular soracağım hazır mısın? (Evet/Hayır) """) secim=input() dogruSayisi=0 soru_sayisi=3 if secim.lower(): print("SORU 1:Günümüzde en Favori Programlama dili hangisidir? ") cevap=input() if cevap.lower()=="python": print("doğru cevap verdiniz 😊") dogruSayisi+=1 else: print("yanlış cevap verdiniz..😔") print("SORU 2:Python programlama dilini anlatan en iyi site hangisidir? ") cevap=input() if cevap.lower()=="veritabani.org": print("doğru cevap verdin, mutlu oldum 😉") dogruSayisi+=1 else: print("kararını gözden geçirmelisin en iyisi /www.veritabani.org/python 😔") print("SORU 3: VERITABANI.ORG sitesini takip ediyor musun? ") cevap=input() if cevap.lower()=="evet": print("çok iyi, bence çok güzel şeyler öğreneceksiniz 😙") dogruSayisi+=1 else: print("üzüldüm bence takip etmelisin.. 😔") print("Python Quizimize katıldığın için teşekkür ederim toplam ",dogruSayisi," adet doğru cevap verdiniz") puanBul=float(dogruSayisi/soru_sayisi)*100 print("Quiz puanınız : ",puanBul) print('quiz bitti bye!') |
Burada kullanıcıdan secim değişkenine evet girilmesi halinde quiz sorularımız sorulmaya başlanır ve cevap değişkeninde tutulan cevabın lower() fonksyonu ile kullanıcı büyük veya küçük harflerle cevabını yazsa da biz onu küçük harflere çevirerek if cevap.lower()==”python”: şeklinde karşılaştırma yapmasını sağladık ve şartın doğru olması durumunda doğruSayisi adlı değişkenimizi her seferinde artırdık yani tüm doğru cevap değeri taşıyan if karşılaştırmalarında dogruSayisi+=1 şeklinde değerini 1 artırdık. karşılatırmanın doğru olmaması durumunda else: anahtar kelimesiyle ilgili işlemi kullanıcıya print() fonksiyonu ile gösterdik. En sonunda ise kullanıcının kaç puan alacağını puanBul=float(dogruSayisi/soru_sayisi)*100 kodumuzla hesapladık ve kullanıcıya quiz sonunda bunu gösterdik ve böylece Quizi bitirmiş olduk.
Bu makalenin amacı quiz uygulaması veya form halinde hazırlanan testlerin nasıl hazırlandığını ve arka planda hangi işlemlerin olduğunu en temel düzeye anlatmış oldum ilerleyen zamanlarda bunu daha gelişmiş halini sizlere bu konunu devamı olarak yazıyor olacağım.
şimdiden keyifli okumalar 😊
DAMLA 31 Mayıs 2023
HÇPAL 11/A ŞUBESİ OLARAK YAPTIĞINIZ BU UYGULAMAYI ÇOK BEĞENDİK 🙂 UYGULAMANIN AYRICA REKLAM ÜZERİNDE OLMASI ŞAŞIRTICI:)
İbrahim ATLI 6 Haziran 2023
Merhaba Damla, daha güzel uygulamalar gelecek 😉
Takipte kalın 🙂
DAMLA 31 Mayıs 2023
veritabani.org:) 🙂 🙂
İbrahim ATLI 6 Haziran 2023
tabiki de, ama güzel olmuş değil mi? 😉